Skillnaden mellan GCSE och IBGCSE vs IB

IB och GCSE är två olika utbildningar. De har olika kursplaner, olika filosofier, och följer olika utbildningsprogram.

IB
'IB' står för 'International Baccalaureate.' Det var tidigare kallades IBO, International Baccalaureate Organization. Det grundades 1968 och huvudkontoret för stiftelsen är i Geneve, Schweiz. Inom ramen för IB-programmet skapades av Marie-Therese Maurette som baserades på handboken hon skrev 1948 för UNESCO, finns det en sätt att undervisa för fred?

På 1960-talet, några av lärarna i den internationella skolan i Genève skapade ISES eller internationella skolor Examination Syndicate, som senare skapade IBO. IB har tre utbildningsprogram: PYP, Primary Years program, som är för barn i åldrarna 3-11 år, MYP, Middle Years Program, som är för studenter för åldrarna 11-16, och DP, Diploma Program, som är för barn den 11 och 12: e klass. 'IB' avser organisationen, de tre program som erbjuds och / eller intyg eller examensbevis i slutet av programmet.

IB har samarbetat med OIF, Organisation Internationale de la Francophonie och Europarådet. Det är en icke-statlig organisation, icke-statlig organisation av Unesco. Läroplanen och Assessment Center ligger i staden Cardiff i Wales. Det skulle flyttas till Nederländerna. Den är indelad i tre olika regionala centra; IBAEM-IB Afrika, Europa och Mellanöstern, IBA-IB amerikaner och IB Asia-Pacific IBAP. IBA administreras från Genève och Cardiff. IBA administreras från New York, och IBAP administreras från Singapore.

Läroplanen omfattar:Utökad uppsats
Creativity, Action, och Service (CAS)
Theory of Knowledge (TOK)

GCSE
'GCSE' står för 'General Certificate of Secondary Education.' Det började i september 1986, och dess första examen hölls 1988. Den ersatte både GCE O-nivå och CSE kvalifikationer. Det är en akademisk examen som är speciellt för ett visst ämne. Det kan tas i olika ämnen för elever i åldern 14 till 16. Det är i grunden en gymnasieutbildning certifikat tilldelas i Wales, England och Nordirland och som är lika med nivå 1 och 2 färdigheter.
GCSE utbildningen krävs av studenter som vill uppträda för IB eller GCE avancerad nivå. På 1980-talet, den GCSE var en grundskola examen 's examen. IGCSE är den internationella versionen av GCSE. Den kan tas över hela världen. GCSEs kan kombineras med andra kvalifikationer som den BTEC, Business and Technology utbildningsrådet, och DIDA, Diploma in Digital Application, etc.

Sammanfattning:

1. 'IB' står för 'International Baccalaureate'; 'GCSE' står för 'General Certificate of Secondary Education.'
2. IB grundades 1968; GCSE startade 1986.
3. IB erbjuder tre utbildningsprogram: Primary Years Program, Middle Years Program och Diploma Program; GCSE erbjuder en gymnasieutbildning certifikat.
4. IB är indelat i tre olika regionala centra; IBAEM-IB Afrika, Europa och Mellanöstern, IBA-IB amerikaner och IB Asia-Pacific IBAP. GCSE är i grunden en gymnasieutbildning certifikat tilldelas i Wales, England och Nordirland och som är lika med nivå 1 och 2 färdigheter.