Skillnaden mellan Nord- och SydkoreaNorth vs Sydkorea

En av de bästa böckerna där du lär dig mer om skillnaderna mellan Nord- och Sydkorea är skriven av Don Oberdorfer, i hans arbete 'de båda koreanska staterna'. I det, sade han att koreanerna är på ömse sidor om skiljelinjen: 'Bröder och systrar och kusiner från samma arv' | bittra fiender som har utkämpat hårda strider mot varandra för ett halvt sekel '.

Det går bara för att visa hur intressant det är att lära sig om skillnaderna mellan dessa två till synes olika, men i huvudsak samma länder. Divisionen kom under andra världskriget, då Korea var ockuperat av japanerna. Resultatet av kriget var Nordkorea, eller Demokratiska folk 'Folkrepubliken Korea, som har Pyongyang som huvudstad' 'och Sydkorea, som är Republiken Korea, med Seoul som huvudstad.

Kriget såg bildandet av en kommunistisk regering som tog kontroll över Nordkorea, medan Sydkorea blev en mer demokratiskt land. Trots att Sydkorea upplevde svårigheter som en nation, 1986 års internationella spelen hölls i landet, liksom sommar-OS 1988, har fört tillbaka nationell stolthet, vilket gör medborgarna i denna region biljettpris mycket bättre än sina nordliga motsvarigheter.

Livet i Nordkorea är ett som innebär svält och fattigdom. Även en hel del människor lyckas fly genom att göra sin väg från Kina till Sydkorea, många fortfarande instängda under den kommunistiska regeringen. Idag har Sydkorea fram som en blomstrande nation, medan Nordkorea lider av massvält och ekonomiska problem. Människorna i Nordkorea har satts att förstå att Kim Il Sung är en gudalik figur, och många nordkoreaner behandlas olika av sydkoreanerna. Nordkorea 'vägran att ansluta sig till det internationella samfundet som ett tecken på stöd till religionsfrihet är något som kommer att hända' 'alltså den breda klyftan mellan de två länderna.Sammanfattning:

1. Nordkorea har Pyongyang som är huvudstad, medan Sydkorea har Seoul som huvudstad.

2. Nordkorea är ett land som upplever ekonomiska problem och massvält, medan Sydkorea är ett land vars medborgare är glada, och dess ekonomi är sakta men säkert blomstrande.