Skillnaden mellan OEF och OIFOEF vs OIF

Krig är något som vi vet är inte lösningen på alla problem. I hundratals år har länder kämpat varandra för sina egna själviska skäl och för den andra halvan av att försvara sin frihet. De flesta av dessa strider är extremt dyra som kostar miljoner till miljarder dollar som operationen varje dag är mycket kostsamt. Som sådan, är inte bara bortkastade pengar och förlorade men också dyrbara liv av oskyldiga människor och hårt arbetande soldater. I slutändan är mänskligheten själv att besegras.

Under 2001 och 2003, USA förklarade krig mot Afghanistan och Irak respektive. I striderna i USA för dessa krig, de amerikanska stridskrafter används slagord för sin verksamhet som förkortas som OEF och OIF. Vilka är skillnaderna mellan de två?

'OEF' står för 'Operation Enduring Freedom' medan 'OIF' står för 'Operation Iraqi Freedom'. OEF namngavs för Afghanistan medan OIF namngavs för Irak. OEF namngavs för Afghanistan i kampen mot terrorism särskilt gruppen bly al-Qaida från Usama bin Ladin som är död nu. OIF, å andra sidan, är uppkallad efter Irak för målet att utrota de massförstörelsevapen och avlägsnandet av Saddam Husseins 'regim och andra.

Resultatet av OEF i Afghanistan var mordet på Usama bin Laden och störta talibanregimen medan resultatet av OIF var framgångsrik störta Saddam Hussein och massförstörelsevapen. Saddam Hussein dödades av upproriska gruppen och armén i sitt eget land.Medan OIF koncentrerades i Irak, OEF, å andra sidan, har mindre verksamheter i andra länder för att bekämpa den globala terrorismen, såsom Filippinerna, Somalia, Etiopien, Kirgizistan, Karibien och Centralamerika, och trans Sahara området.

Sammanfattning:

1. 'OEF' står för 'Operation Enduring Freedom' medan 'OIF' står för 'Operation Iraqi Freedom'.
2. OEF namngavs för Afghanistan medan OIF namngavs för Irak.
3. Resultatet av OEF i Afghanistan var mordet på Usama bin Laden och störta talibanregimen medan resultatet av OIF var framgångsrik störta Saddam Hussein och massförstörelsevapen.