Skillnaden mellan Pearl Harbor och 9/11Pearl Harbor vs 9/11

Förenta staterna drogs in i andra världskriget när militärbasen vid Pearl Harbor, var Hawaii bombades av japanska militära styrkor. Japanerna var redan i krig med Kina och flera länder i Sydostasien.

Det var krig, fienden var uppenbart och känt, och det var mycket tydligt var att gå till motattack. Även om det fanns några civila dödades i attacken, de flesta av offren var soldater. Det japanska folket var eniga i sitt stöd för beslutet av deras ledare, kejsaren av Japan.

Det japanska folket var de första att tillgripa användningen av självmords plan att attackera fienden. Attacken mot Pearl Harbor hände den 7 december 1941. Några månader mindre än 60 år, den 11 september, 2001 (9/11); Förenta staterna återigen attackerad av medlemmar av al-Queda muslimska extremistorganisationen.
De kapade fyra kommersiella flygplan och använde dem som bomber när de manövrerade dem att slå World Trade Center tvillingtornen och Pentagon. Till skillnad från Pearl Harbor attacken, de flesta av offren var civila. Det var en terroristattack som dödade nästan 3000 personer.

Även om det kan finnas flera muslimska ledare som stöder deras ledare Usama bin Ladin och deras sak, de var inte mycket högljudd om det. De människor som utförde attacken kom från olika länder med sin religion och extremist föreställningar som deras gemensamma nämnare. Denna fiende till USA är inte lika stor som Japan är inte heller stöds av en armé, men det är en mycket listig och förrädiska fiende gömmer sig bakom sin religion för att få personlig vinning, tillfredsställelse och en känsla av makt. Till skillnad från kriget mot Japan, är kriget mot al-Queda väntas pågå längre och även efter döden av dess ledare verksamhet terrorist kommer att fortsätta.Även det amerikanska folket stödde sitt krig mot terrorismen, tog det så lång tid att besluta att de fann det beskatta inte bara på skattebetalarna 'del men också på soldaterna och deras familjer. Den har en mer negativ effekt på alla än Pearl Harbor gjorde. efter attacken på Pearl Harbor, människor i USA var inte så rädd som de är efter 9/11 attacken. de flesta amerikaner kände sig osäkra även i sina hem eftersom ingen vet när eller var de kommer att attackera igen.

Sammanfattning:

1. Pearl Harbor var en krigshandling medan 9/11 var en terroristhandling.
2. attacken mot Pearl Harbor stöddes av det japanska folket medan 9/11 attacken inte stöddes av alla muslimer.
3. Även om både andra världskriget / Pearl Harbor och 9/11 utnyttjade självmordsplan, Pearl Harbor var mot en armé av en nation som var i krig medan 9/11 var mot en terroristgrupp som består av människor från olika nationaliteter, men har en religion som är islam.
4. De flesta offer för Pearl Harbor var soldater medan offren för 9/11 var mestadels civila.