Skillnaden mellan Samurai och NinjaSamurai vs. Ninja

Även om båda japanska samurajer och ninjor kan tyckas liknande, skillnaderna är stora. Båda var ofta används i japansk historia, men av helt andra skäl. Märkligt nog dock, både historia samurai och ninja härrör från en historisk berättelse. En man, prins Yamato, förklädd sig själv som en kvinna och kunde lura två män nog att låta sin vakt. När de var bekväma Yamato mördade både män med svärd. Medan definitionen av en ninja eller samurai omfattar inte den kvinnliga förklädnad de båda inser agerande Prince Yamato att vara början på deras krigare sätt.

En samuraj krigare är en elitklass utvecklats i den japanska militären runt 794 e.Kr. Dessa män sågs framför alla andra krigare och milis i Japan 'kultur. Kanske en del av detta synsätt var samurajer' s anslutning till en hög hederskodex som kallas Bushido, eller det faktum att deras lojalitet var till sin herre, typiskt en hög regeringstjänsteman. Samurajen skiljer sig från en ninja eftersom en ninja är en låg klass legosoldat, sett i historien så långt tillbaka som den 15: e århundradet. Ninjas var inte heller betraktas som en hög klass krigare, snarare en låg klass rekrytera betalt för sin tysta tillvaro av någon som kan hyra dem.

Både samuraj och ninja var experter med olika japanska vapen. Samurajen var skicklig i att använda spjut, båge och pilar, och svärdet uppkallad efter dessa krigare, samuraj svärd. Det var känt att en samuraj användes för snabb och effektiv hand till hand bekämpa med alla vapen tillgängliga. En ninja dock använde en annan form av attack. Medan ninjor hade vapen för sina attacker, ninja stjärna, var de inte skickas ut för hand till hand bekämpa. De utförde sina arbetsuppgifter i hemlighet, och var känd för att smyga upp på någon för en överraskning mordet, eller har stora spionkunskaper.Naturligtvis, eftersom krigarna hade olika uppgifter och olika metoder för att utföra dessa uppgifter, deras kläder var också annorlunda. En samuraj, som en hög klass krigare, bar hela kroppen rustningar. Dessa dräkter gjordes av metallplattor som täcker deras ben, armar och bål, med en metallhjälm samt. Eftersom en ninja var tänkt att hållas hemlighetsfull, dessa män hade en ninja-Yoroi. Denna outfit var alla svarta täcker deras ben armar, och även huvud, allt som var avsedd att visa var ögon ninja. Deras beläggningar var tänkt att hjälpa dölja dem på natten. Vissa tror också att ninja var helt täckt eftersom de inte var en hög klass legosoldat, som en samuraj, och de behövde inte ses.

Samurajer och ninja är olika på de flesta nivåer. Vardera användes för en annan form av attack, klädd olika, och var av olika klasser. Ändå tro båda verkar härröra från en man 's historiska handlingar.

Sammanfattning:
1. Både samurai och ninjor var legosoldat krigare. En samuraj var en elitklass och ninja ansågs vara av en låg klass.
2. Både samuraj och ninja erkänner den historiska berättelsen om Prince Yamato i början av samuraj och krigare sätt.
3. samuraj utnyttjade vapen för hand till hand bekämpa, inklusive samuraj svärd. Ninja föredrog att använda en smygattack på sina motståndare, men skulle använda mindre vapen som ninja stjärna.