Skillnaden mellan Nazi och Neo-Nazi
Nazi vs Neo-Nazi

'Nazist' är en term som associerades med Tyskland på 1930-talet och 1940-talet. 'Nazist' är en term som är en förkortad form av de första orden i 'Nazional Socialistische Demokratik Arbeiter Parte' ett parti som var så populär i Tyskland. Nazisterna ansågs vara fascister. Nynazister är relaterade till nazisterna i det faktum att de har antagit den fascistiska ideologin och även tror att deras politiska system är överlägsen alla andra politiska system eller ideologi.

Man kan inte komma över många skillnader mellan nazister och nynazister. Nazisterna var fanatiker och trodde på rasism. De gynnade en militärdiktatur och använde det för att undertrycka alla politiska motståndare.

Termen 'nynazistiska' formulerades efter andra världskriget. Den består av politiska och sociala rörelser som vill granska nazismen eller någon annan variant av den. Nynazism lånar nästan alla element från nazismen som fascism, militant nationalism, antisemitism, främlingsfientlighet och rasism.Nazisterna trodde på överhöghet den ariska rasen, och de hävdade att tyskarna var de rena arier. Nazisterna trodde att judarna var den största hotet mot Tyskland och den ariska rasen. Det var denna teori att nazisterna använde för att försöka eliminera judarna från jordens yta. De nynazister tänker på vit makt eller kraften i vita flådda människor.

När man talar om villkoren, 'nynazist' är bara en förlängning av 'nazist.' De är nästan densamma i sin ideologi och teorier. Nynazister är bara den senaste versionen av nazisterna och ingenting annat.

Sammanfattning:

1. nazister och nynazister är nästan densamma i sin ideologi och teorier. Nynazister är bara den senaste versionen av nazisterna och ingenting annat.
2. 'nazist' är en term som är en förkortad form av de första orden i 'Nazional Socialistische Demokratik Arbeiter Parte' ett parti som var så populär i Tyskland.
3. nynazister är relaterade till nazisterna i det faktum att de har antagit den fascistiska ideologin och även tror att deras politiska system är överlägsen alla andra politiska system eller ideologi.
4. Nazisterna trodde på överhöghet den ariska rasen, och de hävdade att tyskarna var de rena arier. Nazisterna trodde att judarna var den största hotet mot Tyskland och den ariska rasen. De nynazister tänker på vit makt eller kraften i vita flådda människor.