Skillnaden mellan stats- och regeringschefenStatschef vs regeringschef

Statsöverhuvud och regeringschefen, i en parlamentarisk form av regering, är två olika personer som utför två mycket olika arbetsuppgifter. Statschefen har mer ceremoniella plikter, medan regeringschefen är ansvarig för driften av regeringen i ett land med godkännandet av hans eller hennes kabinett.

Statschef

I en monarki, federation, republik, samväldet eller någon annan form av tillstånd, statschefen fungerar som en individ som är den främsta allmänna ombudet. Chefen för staten anses vara den första medborgare, eller ledare för nationen. Hans eller hennes roll är ceremoniella; till exempel, i U.K. och Japan, är chef för staten en monark. I Tyskland är ordförande valdes chefen för staten.

Huvudrollen eller plikt av chefen för staten, innebär deltar politiska funktioner, utövar politiska krafter, och legitimera staten. Dessa funktioner inkluderar hälsning utländska dignitärer, och ringer sessioner parlament. Statschefen har också befogenhet att kräva nyval. I vissa länder statschefen kan kräva en president 'styre i nödsituationer. Han eller hon är ansvarig för att avsluta på alla lagar som, i parlamentariskt statsskick. Chefen för staten är chefen för de väpnade styrkorna .

I presidentens statsform som i USA och i Sydkorea, är ordförande chefen för staten och tjänar landet som verkställande. Han är befälhavaren-in-chief för de väpnade styrkorna. Statschefen övervakar olika aspekter av byråkrati, men har inte ansvar för chefen lagstiftaren.Chef för regeringen

I en parlamentarisk form av regering, premiärminister eller Premier är chefen för regeringen. Han är ledare för det styrande partiet och är chef för den verkställande makten. Han presiderar över ett skåp. I presidentens statsskicket och absoluta monarkier, chefen för regeringen och chefen för den statliga är samma individ.

De uppgifter och ansvar chefen för den statliga inkluderar genomförandet av lagar, övervakar byråkratin och göra alla viktiga beslut med godkännande av skåpet. Han / hon är också chef för lagstiftaren. I presidentregeringsformen, är VD inte en medlem av lagstiftaren, alltså är han inte huvudet.

Sammanfattning

 

I en monarki, federation, republik, samväldet eller någon annan form av tillstånd är chef för den statliga en person som är den främsta allmänna ombudet. I en parlamentarisk form av regering, premiärminister eller Premier är chefen för regeringen. Han är ledare för det styrande partiet och är chef för den verkställande makten.

De viktigaste roller eller uppgifter chefen för den statliga inkluderar utöva politiska funktioner och politiska krafter, och legitimera staten. Head 's statliga är i stort sett ceremoniella, arbetsuppgifter och ansvar chefen för den statliga innefattar genomförandet av lagar, övervakar byråkratin och göra alla viktiga beslut med godkännande av skåpet.