Skillnaden mellan Visa och tillståndVisum vs Tillstånd

Visa och tillstånd är två termer som du ofta hör i sfären av invandringen. Dessa två saker kan ha betydelse som något varierar beroende på jurisdiktion eller territorium. En visum och tillstånd för USA kan ha en viss liten skillnad med avseende på dess specifika termer jämfört mot dessa visum och tillstånd har utfärdats i Nya Zeeland, Australien, Storbritannien och även Kanada. Men i grund och botten, visum och tillstånd har i allmänhet samma betydelse och roller att spela.

Ett visum kan vara så enkelt som en etikett eller stämpel i en 'pass för att signalera sin behörighet att ange gränser ett visst land. Alternativt kan det också vara ett separat dokument (mindre vanligt). Officerarna invandrings oftast de uppgift i att kontrollera att du har en. att ha ett visum till hands betyder att du har klarat alla de krav som behövs i att gå till det land du 'åter kommer (för arbete, studie- och vanlig rese).

Visum kan klassificeras som en invandrare visum och den andra kallas en icke-immigrant visum. Uppenbarligen kan den invandrade visum erhållas genom ditt medborgarskap eller om någonsin du har en äkta make som är bosatt i det landet. Icke-immigrant visum främst utfärdas för tillfälliga turister och de som reser för att studera.

Vid din faktiska ankomst till det land du 'åter kommer att ha en annan stämpel på ditt pass. Detta kan vara ett arbetstillstånd, uppehållstillstånd eller tillfälligt inresetillstånd som' mest sannolikt utfärdas till tillfälliga resande turister eller besökare. I de flesta fall, dessa tillstånd har mycket begränsade utgångsdatum och de flesta av dem omedelbart upphöra när du lämnar det land där du skaffade en sådan. Alla tillstånd är kontoren om invandring 's påskrifter som oftast löper ut innan viseringen löper ut.Du måste verkligen vara uppmärksam att förnya eller säkra tillstånd före utgången av ditt visum eller ta dig ur landet innan viseringen löper ut. Inte göra en sådan kommer att ge dig sanktioner som även kan svartlista dig från att komma in i landet någonsin igen. Notera, om någonsin du har både visum och tillståndet då du därför skyddas av internationella och lokala lagar eftersom du kan lagligt stanna i detta land beroende på de villkor som anges i visum och tillstånd naturligtvis.

Sålunda,

1. En visum är något som berättar om din invandring status till en viss nation (när du är utanför destinationslandet).